Handige tips en weetjes

Loopbaanadvies, outplacementbegeleiding of ondernemerscoaching, het kost allemaal geld. Gelukkig zijn er voor zowel de werkgever als de particulier een aantal opties om te kunnen besparen op de kosten.

Onder bepaalde voorwaarden zijn kosten voor loopbaanbegeleiding voor particulieren en werkgevers fiscaal aftrekbaar. U kunt dit het beste navragen bij uw accountant of bij de belastingdienst zelf. Er is sprake van een drempelbedrag (in 2017) van € 250,-.

U kunt besparen op de factuur door naar het kantoor van Motivatiecoach Huveneers te komen. Er hoeven dan immers geen reiskosten in rekening te worden gebracht. Wilt u zelf niet reizen EN besparen op de kosten? Dan is skype coaching ook een optie.

Informeer bij uw werkgever naar mogelijke vergoedingen van de kosten van een loopbaantraject, deze zijn voor organisaties namelijk fiscaal aftrekbaar. Vaak is er binnen de organisatie ook budget gereserveerd voor de (loopbaan)ontwikkeling van werknemers. Mogelijk is dit in de CAO opgenomen. Loopbaanadvies kan ook omgebogen worden naar een outplacementtraject waardoor de kosten voor rekening van de werkgever zijn. Klik hier voor meer info. 

Medewerkers bij openbare bibliotheken kunnen bij BibliotheekWerk een ontwikkelcheque ter waarde van 500 euro aanvragen

Over de betaling kunnen we afspraken maken. Zo kunt u bijvoorbeeld in termijnen betalen. Informeer hiernaar bij het intakegesprek. 

NB: Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij een belastingadviseur en/of belastinginspecteur of uw eigen zorgverzekering.